Τορτελίνια με αρακά και μπέικον

by sidagi.gr
601 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια τορτελίνια
½ κούπας κεφαλογραβιέρα
1 κούπα regato
200 γραμμάρια αρακάς
50 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Αλάτι
πιπέρι λευκό
μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα με απαλή γεύση για το μεσημεριανό σας

Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, τον αρακά.

Αφήνουμε να μαραθούν λίγο χωρίς να καούν. Ανακατεύουμε ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε.
Όταν λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε τα τορτελίνια τα οποία έχουμε σουρώσει (όχι πολύ καλά), ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα