Home Tips Tip για γεμιστά μάφινς

Tip για γεμιστά μάφινς

by sidagi.gr
0 σχόλιο 158 προβολές

Υλικά:

Για το tip με γεμιστά μάφινς
1 συσκευασία σοκολάτας ή 12 έως 24 σοκολατάκια της επιλογής σας

Για τα μάφινς
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
1 κουταλάκι μπείκιν σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές κακάο
150 γραμμάρια μερέντα
1/4 κούπα λικέρ  της αρεσκείας σας
1 κουταλιά της σούπας καφές εσπρέσσο  διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό
1/2 κούπα ξινόγαλα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ
1 πλάκα σοκολάτας ή σοκολατάκια 12 ή 24 όσα είναι και τα μάφινς σας

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα γεμιστά μάφινς ή cupcakes με αυτό το τέλειο tip


Για το tip με γεμιστά μάφινς
Όταν θα φτιάξετε την συνταγή σας για μάφινς, αφού τα βάλετε στον φούρνο, περιμένετε να ψηθούν για 5 λεπτά, και ρίξτε στο κέντρο, από ένα σοκολατάκι, ή από ένα κομμάτι σοκολάτας.

Αυτό θα μείνει στο κέντρο, και θα βυθιστεί τόσο, όσο να μείνει ακριβώς στην μέση.

Για τα μάφινς
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, την ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με μία σπάτουλα.
Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, κακάο, αλάτι.
Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.

Μετά προσθέτουμε τη μερέντα, το λικέρ ή  τον καφέ διαλυμένο σε νερό, και την βανίλια ή το κονιάκ – ρούμι.
Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζουμε τα μάφινς.
Σε περίπτωση που η οδοντογλυφίδα χτυπήσει κομμάτι σοκολάτας, θα βγει υγρή, δοκιμάστε πάλι με άλλη σε άλλο σημείο του μάφινς που δεν υπάρχει κομμάτι σοκολάτας.

Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο. Γλασάρουμε τα μάφινς με cream cheese frosting.

* Προσοχή! Αν χρησιμοποιήσετε κομμάτια σοκολάτας στα μάφινς η σοκολάτα στην αρχή θα λιώσει αλλά μετά από αρκετές ώρες θα ξανά παγώσει και θα σκληρύνει… Γ’ αυτό αν δεν θέλετε κάτι τέτοιο δοκιμάστε να γεμίσετε τα μάφινς με τρυφερά σοκολατάκια.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα