Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
1 Μαγειρικό λάδι σε σπρέι
4 των (170 γραμμαρίων) φιλέτα από κόκκινο λυθρίνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό φιλέτο ψαριού με σπυρωτό ρύζι για το μεσημεριανό σας
Μαγειρέψτε το ρύζι για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Στραγγίστε το και διατηρήστε το ζεστό.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ψεκάζετε το τηγάνι με μαγειρικό σπρέι. Ρίχνετε τα ψάρια με 1/4 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύετε το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1/8 κουταλάκι πιπέρι, κρεμμύδια, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και τη μουστάρδα σε ένα μικρό μπολ.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Περιχύνουμε το μείγμα κρεμμυδιού πάνω από το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το φιλέτο ψαριού.
Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!
[mc4wp_form id=”52856″]