Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι αλεύρι
2/3 φλιτζανιού μαγειρεμένο ρύζι
2/3 φλιτζανιού γάλα
1 αυγό
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε τες με τη σος της επιλογής σας και δώστε άλλη γεύση στο πιάτο σας
Δοκιμάστε τες με τη σος της επιλογής σας και δώστε άλλη γεύση στο πιάτο σας
Χτυπάμε στο μίξερ τον κρόκο του αυγού μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού σε ένα πιάτο μέχρι να ασπρίσει.
Αδειάζουμε το μείγμα στο πιάτο με το ασπράδι. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε με το κουτάλι μας, μια μεγάλη ποσότητα από το υλικό μας, αρκετή για να απλωθεί σε όλο το τηγάνι. Αφήνουμε την τηγανίτα μέχρι να πάρει χρώμα και μετά τη γυρίζουμε ανάποδα να ψηθεί και από την άλλη.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα μας.
Συνοδέψτε μαζί με ντιπ με μανούρι και πελτέ ντομάτας.