Ρέγγες μαρινάτες

by sidagi.gr
0 σχόλιο 58 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια ρέγγες καπνιστές
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
700 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Μαρινάδα
250 ml ξίδι
250 ml νερό
3-4 φύλλα δάφνης
Κόκκοι πιπεριού
 

Εκτέλεση:

Σερβίρονται με πατάτες βραστές!

Βάζετε το γάλα σε γυάλινο ή πήλινο σκεύος. Βάζετε μια σχάρα μέσα στο σκεύος και ακουμπάτε επάνω τις ρέγγες. (Οι ρέγγες και όλα τα αλμυρά ψάρια ξαλμιρίζουν καλύτερα όταν βρίσκονται στη μέση του γάλακτος ή στη μέση του νερού, απ’ ότι στη βάση, γιατί το αλάτι πηγαίνει στη βάση).

Αφήνετε τις ρέγγες μέσα στο γάλα για 3 ώρες. Βγάζετε και σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στο μεταξύ, βράζετε τα υλικά της μαρινάδας για 15-20 λεπτά.
Προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και αφήνετε στην άκρη.

Σε πιατέλα βάζετε μια στρώση από τις ρέγγες , βάζετε επάνω ροδέλες από κρεμμύδια και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν οι ρέγγες και τα κρεμμύδια.
Περιχύνετε με τη μαρινάδα, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα