Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 πράσα
1 ποτήρι νερό
2 αβγά
250 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
200 γραμμάρια τριμμένο μανούρι
Εκτέλεση:
Ταιριάζει απίστευτα το μανούρι με το πράσο, δοκιμάστε τες με γιαούρτι
Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ζεματάμε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι. Ρίχνουμε τη γραβιέρα στο αλεύρι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα.
Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βγάζουμε τα πράσα από τη κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε στο κουρκούτι.
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τις τηγανίτες μας.
Πετάμε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι μας και αφήνουμε να τηγανιστεί και απο τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς πασπαλισμένους με μανούρι.
Συνοδέψτε τε με ντιπ γιαουρτιού.