Home Γλυκά Τηγανίτες με μαρμελάδα βατόμουρο

Τηγανίτες με μαρμελάδα βατόμουρο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 17 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τις τηγανίτες
1 φλιτζάνι αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
ξύσμα 1 λεμονιού
ελαιόλαδο
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κούπα πλημένα βατόμουρα

Για την μερμελάδα
1 κιλό βατόμουρα
800 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό από 1 μεγαλούτσικο λεμόνι

Εκτέλεση:

Γλυκές και τρυφερές τηγανίτες με γαρνιτούρα βατόμουρου για το πρωινό σας

Για τις τηγανίτες
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά για 5 λεπτά περίπου και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
 Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

‘Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε μεριά ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

Για την μαρμελάδα
Καθαρίζουμε τα βατόμουρα και τα πλένουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε με τη ζάχαρη εναλλάξ σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγες ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφού δούμε πως είναι έτοιμα τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Μόλις βράσει λίγο με μια κουτάλα ή την κουτάλα του πουρέ για πιο εύκολα τα πατάμε ελαφρά  για να γίνουν σαν πουρέ.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτουμε στο τέλος χυμό λεμονιού.

Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα