Τηγανίτες με αγκινάρες

by sidagi.gr
851 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αυγό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
200 ml μπύρα
120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3-4 κουταλιές τριμμένα κίτρινα τυριά
ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
8 καρδιές αγκινάρας, φρέσκες ή κατεψυγμένες
3 γεμάτες κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 γεμάτες κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή ένα κουταλάκι ξερό

Εκτέλεση:

Συνοδέψτε το με γιαούρτι ή απολαύστε και σκέτο

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες, θα τις καθαρίσετε  και θα κρατήσετε τις καρδιές, όχι τα κοτσάνια δηλαδή.
Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες, είναι έτοιμες.

Βράζουμε τις καρδιές αγκινάρας σε μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να μας λιώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε κυβάκια.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το αυγό και την μπύρα.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, δηλαδή άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, που θα το έχουμε τρίψει στο χοντρό του τρίφτη.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες που τις έχουμε κόψει σε κυβάκια, και το τριμμένο τυρί.
Ένα τελευταίο ανακάτεμα, για να καλυφθούν οι αγκινάρες από τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος.

Σε τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο.
Αφού κάψει καλά, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και βάζουμε λίγες λίγες στο τηγάνι.

Με μια σπατουλίτσα ελέγχουμε αν ξεκολλάει η κάτω πλευρά της τηγανίτας και τότε την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Όταν οι τηγανίτες μας πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα είναι έτοιμες.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα