Τηγανιτά κολοκυθάκια με τυρί

by sidagi.gr
608 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 κολοκυθάκια (χοντρά και μεγάλου μεγέθους)
1 καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
200 γραμμάρια τυρί κατίκι
200 γραμμάρια άπαχο κρέμα (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Γευστικό ορεκτικό με απλά και εύκολα υλικά

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους.
Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος και αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος από το εσωτερικό τους.

Τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά μας το κατίκι, το τυρί κρέμα ( αν θέλουμε το βάζουμε), το τριμμένο καρότο και μαζί τον άνηθο και το σκόρδο.

Γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι με 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα βάζουμε  στην κατσαρόλα, τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ίσα – ίσα να μαλακώσουν.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα