Υλικά:
Για 4-6 άτομα
7 μεγάλα θαλασσινά χτένια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, το λευκό σώμα χωρίς το κοράλλι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες καθαρισμένες
Εκτέλεση:
Λαχταριστά και μυρωδάτα θαλασσινά στο πιάτο σας με απλά υλικά
Πλένετε και σκουπίζετε τα χτένια (τα ξεπαγώνετε, αν είναι κατεψυγμένα). Τα βάζετε μέσα σε μια σακούλα τροφίμων με το αλεύρι και το αλάτι. Κρατώντας την κλειστή στο πάνω μέρος με το χέρι σας, την κουνάτε ώστε τα χτένια να αλευρωθούν.
Ζεσταίνετε το μισό ηλιέλαιο σε τηγάνι, ρίχνετε τις σκελίδες σκόρδου και τις σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τα χτένια και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά 1 1/2-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζετε από το τηγάνι, πετάτε τα σκόρδα, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα διατηρείτε ζεστά.