Υλικά:
Για 2 άτομα
540 γραμμάρια ρύζι για σούσι βρασμένο
100 γραμμάρια φρέσκο τόνο κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γραμμάρια φρέσκο σολομό σε λεπτές φέτες
Σάλτσα σόγιας
wasabi
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά μια εύκολη συνταγή για σούσι στο σπίτι! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή
Για την προαιτημασία
Σε ένα μπολ βάζετε το κρύο ρύζι για σούσι. Για το κόψιμο των ψαριών θα χρησιμοποιήσετε ένα καλό κοφτερό μαχαίρι και μια πετσέτα βρεγμένη με καυτό νερό.
Για το Temari sushi
Βρέχετε τα δάχτυλά σας σε νερό, πρώτα σκουπίζετε από τις δυο μεριές το μαχαίρι πάνω στη βρεγμένη πετσέτα και κόβετε σε πλάγιες φέτες σολομού και τόνου ώστε να έχουμε 4 x 4 εκ πάχος και ύψος. Σε κάθε κόψιμο φέτας σκουπίζετε και το μαχαίρι πάνω στη βρεγμένη πετσέτα.
Έπειτα βρέχετε τα χέρια σας σε νερό και παίρνετε λίγο από το ρύζι. Σχηματίζετε μια μικρή μπάλα και αφήνετε στην άκρη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να είναι αρκετές για τα υπόλοιπα υλικά. Στο πάγκο της κουζίνας απλωνετε από ένα φύλλο μεμβράνης και τοποθετείτε πάνω από μια φέτα ψαριού, σκεπάζετε με τη μπάλα ρυζιού και κλείνετε τη μεμβράνη σαν μπουγκί στριφογυρίζτας τη μέχρι να σφίξει καλά. Στη συνέχεια ξετυλίγετε το μείγμα και σερβίρετε με σόγια σως και wasabi.
Πηγή : seeingfood.wordpress.com