Home Γλυκά Τάρτα σοκολάτας

Τάρτα σοκολάτας

by sidagi.gr
0 σχόλιο 47 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη
150 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
15 γραμμάρια άχνη
100 γραμμάρια βούτυρο
1 κρόκο αυγού

Για τη γέμιση
300 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση:

Γλυκιά τάρτα σοκολάτας για τους φίλους σας

Για τη ζύμη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μας και την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκ ή τσέρκι 20 εκατοστών.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο και απλώνουμε το φύλλο στην φόρμα έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.

Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας καθώς ψήνεται) για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Για τη γέμιση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα όταν αρχίσει να λιώνει κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν. Πρέπει η θερμοκρασία του μείγματος να είναι γύρω στους 200 βαθμούς.

Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά. Έπειτα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Σερβίρετε κρύα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα