Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φύλλο ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη 650 γραμμάρια
200 γραμμάρια κουβερτούρα
60 γραμμάρια βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη τάρτα για να συνοδέψτε το αγαπημένο σας ρόφημα.
Προθερμαίνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα να βρίσκεται στη μέση του φούρνου.
Απλώνουμε τη ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη σε ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. Καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας με τη ζύμη και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει με ένα μαχαιράκι ψήνοντας για 12 λεπτά στους 180° C στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Στη συνέχεια λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω από τη ζύμη κουρού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τριμμένο φουντούκι.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες τάρτες με ζύμη κουρού.