Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Τάρτα ομελέτας με μπρόκολο και ζαμπόν

Τάρτα ομελέτας με μπρόκολο και ζαμπόν

by sidagi.gr
263 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για την ομελέτα
1 μπρόκολο
1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
4 αυγά χτυπημένα
45 ml γλυκό κρασί
1 ζαμπόν κομμένο σε κύβους
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλιά της σούπας τρίμμα αυγοτάραχου
30 ml ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την ζύμη τάρτας
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση:

Αντί να την φτιάξετε στο τηγάνι, φτιάξτε τη στο φούρνο

Για την ομελέτα
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για 8 λεπτά.

Κόβουμε το μπρόκολο και κρατάμε τις κορυφές του, γιατί αυτές θα χρησιμοποιήσουμε στην ομελέτα.
Βράζουμε την πατάτα και μόλις κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε ροδέλες.

Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το μπρόκολο μαζί με το ζαμπόν και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά, βγάζουμε το μπρόκολο από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα στο σκεύος τις ροδέλες πατάτας δημιουργώντας μια στρώση.

Αφήνουμε τις πατάτες να σοταριστούν ελαφρώς για 1-2 λεπτά.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.

Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε το μπρόκολο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες. Αφού έχει ψηθεί η ζύμη της τάρτας μας ρίχνουμε όλα τα υλικά της ομελέτας και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για την ζύμη τάρτας
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ και τα ζεσταίνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να λιώσει το μείγμα.
Βγάζετε από τον φούρνο και προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας.

Την παγώνουμε για 30 λεπτά το πολύ μέχρι να γίνει σταθερή και την απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες και είναι έτοιμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα