Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
400 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
10 γραμμάρια μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
50 ml λάδι
375 ml νερό
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια κουβερτούρα
3 μπανάνες
60 γραμμάρια βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λαχταριστή τάρτα με τα δύο πιο ταιριαστά υλικά της ζαχαροπλαστικής
Για τη ζύμη
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Ψήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει μια ελαφριά χρυσή κρούστα. Αφαιρούμε από τον φούρνο.
Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης
Απλώνουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες πάνω από τη ζύμη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε μέσα στη τάρτα πάνω από τις μπανάνες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο.