Home Γλυκά Τάρτα με κρέμα λάιμ και βατόμουρα

Τάρτα με κρέμα λάιμ και βατόμουρα

by sidagi.gr
232 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
60 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια βούτυρο, λειωμένο

Για τη γέμιση
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα lime
1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
2 ολόκληρoi κρόκοι αυγών
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα βατόμουρα καθαρισμένα

Εκτέλεση:

Δροσερή και εύκολη τάρτα με απαλή γεύση για όλες τις ώρες

Για τη  βάση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Στο μπλέντερ θρυματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίξτε τα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Πατήστε με τη βάση ενος ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.

Για τη γέμιση
Ανακατέψτε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ. Προσθέστε στο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τα βατόμουρα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα