Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 μικρή μελιτζάνα
1 μέτρια ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο προαιρετικά
1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
1/2 φλιτζάνι άπαχο μοτσαρέλα τριμμένη
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ºC.
Διαλέγετε ένα ταψί και βάζετε από ένα φύλλο λαδόκολλας. Στη συνέχεια απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω στη λαδόκολλα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές λωρίδες. Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και ρίχνετε ελαιόλαδο , ρίγανη σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Κόβουμε ένα μικρό μελιτζάνα και θέσει σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ.
Στη συνέχεια ψιλοκόβετε σε λωρίδες τις ντομάτες.
Βάζετε εναλλάξ τις φέτες μελιτζάνας με φέτες ντομάτας πάνω στο φύλλο σφολιάτας. Καλύψτε Καλύψτε με το βασιλικό, 1/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα. Αλατοπιπερώστε.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το αυγό. Αλείψτε την κρούστα της σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό.
Ψήστε σε έναν φούρνο για 18-22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρετε.