Μακαρονοσαλάτα με μοτσαρέλα και βινεγκρέτ με ελαιόλαδο

by sidagi.gr
822 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
500 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
350 γραμμάρια στραγγισμένη φρέσκια μοτσαρέλα (μπορούμε να αγοράσουμε μπαλάκια)
5 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέριΜακαρονοσαλάτα με μοτσαρέλα και βινεγκρέτ με ελαιόλαδο
1 συσκευασία ζυμαρικό βίδες ή τριβελάκι ολικής άλεσης

Για τη βινεγκρέτ με ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο ή κανονικό
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο πραιρετικά
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 πρέζα αλάτι προαιρετικά
1/2 φλιτζάνι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

Εκτέλεση:

Λαχταριστή σαλάτα με ντοματίνια, μοτσαρέλα για το μεσημεριανό σας

Για τη σαλάτα

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στραγγίζετε.
Πλένουμε τα ντοματίνια και αφαιρούμε το κοτσάνι.
Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα μαζί με τα μαλάκια μοτσαρέλας. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και το προσθέτουμε στη σαλάτα.

Ραντίζουμε με 4 κουταλιές της σούπας με βινεγκρέτ με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε μια φορά ακόμα και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ με ελαιόλαδο
Στο μούλτι ρίχνετε 1/2 φλιτζάνι νερό, ρίγανη σκόρδο, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι ανακατεύετε.
Στη συνέχεια ανακατεύετε μια φορά στο μούλιτι δυνατά και προσθέστε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

Ένα μπουκάλι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό περιέχει όλη τη μοναδικότητα και τη ξεχωριστή γεύση του ελληνικού ελαιολάδου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από επιλεγμένους ελαιώνες της Πελοποννήσου. Το ιδιαίτερο άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς και η μεστή, φρουτώδης γεύση του μετατρέπουν ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες. Δένει υπέροχα με την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, ο πλούτος των αρωμάτων του αναδεικνύει τις συνταγές με κυνήγι ενώ η πικάντικη γεύση φρεσκοτριμμένου πιπεριού και φύλλων ελιάς «στολίζουν» τα παραδοσιακά ψητά φούρνου και τα μαγειρευτά λαχανικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα