Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 κουταλιές της σούπας βουτύρο
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε φέτες
2 καρότα καθαρισμένα από το φύλο, κομμένα κατά μήκος στην μέση και μετά σε λεπτές λωρίδες
455 γραμμάρια μακαρόνια ταλιατέλες
3 γεμάτα φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
12 φέτες πανσέτα ή καπνιστό μπέικον
1 χούφτα δενδρολίβανο
1 χούφτα θυμάρι
Εκτέλεση:
Ξεχωριστό πιάτο με έντονη γεύση από κρέας και λαχανικά!
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το μισό βούτυρο και τσιγαρίζουμε την παντσέτα με τα αρωματικά για 2 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα κομμένα καρότα.
Ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι η πανσέτα να ροδίσει ελαφρώς και τα καρότα να μαλακώσει.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για αλ τέντε, πάντοτε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, διατηρώντας ξεχωριστά λίγο από το ζωμό τους.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα υλικά μας στο τηγάνι και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Έχοντας το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε λίγο από το ζωμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να γίνουν κρεμώδες. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερώνουμε.