Ταλιατέλες με δενδρολίβανο και αμύγδαλα

by sidagi.gr
496 προβολές

Υλικά:

1 πακέτο ταλιατέλες
1 φλιτζάνι πάστα μαύρης ελιάς
3/4 φλιτζανιού λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα
5 φιλετάκια αντζούγιας ξαρμυρισμένα
2 κουταλιές του γλυκού κάππαρη
2 κουταλιές του γλυκού δενδρολίβανο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι, να βράσει.


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι, να βράσει.



Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τις ταλιατέλες,ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν.
 


Θα χρειαστούν 6-8 λεπτά.



Ενώ βράζουν οι ταλιατέλες βάζουμε στο μούλτι την πάστα ελιάς,τα αμύγδαλα, τα φιλετάκια αντζούγιας, το δενδρολίβανο,την κάππαρη και το ελαιόλαδο.



Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογεννές μείγμα.



Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα ντοματίνια και το σκόρδο.
 


Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
 


Χρησιμοποιώντας μια σουρωτή κουτάλα μεταφέρουμε τις ταλατιέλες στο τηγάνι.
 


Ρίχνουμε στο τηγάνι και το πέστο ελιάς και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
 


Οι ταλιατέλες μας είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
 


Μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με πεκορίνο, παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα