Υλικά:
Τρεις κουταλιές ταχίνι
30 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
Τρεις σκελίδες σκόρδο
Μία κουταλιά κουκουνάρι
Δύο κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
Τέσσερις κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Χοντροκόβουμε τον βασιλικό με τα χέρια και τον βάζουμε στο μπλέντερ του μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την παρμεζάνα), πασπαλίζουμε με αλάτι
Χοντροκόβουμε τον βασιλικό με τα χέρια και τον βάζουμε στο μπλέντερ του μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την παρμεζάνα), πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε.
Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε μισό φλιτζάνι κρύο νερό και ξαναχτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ. Πριν την χρησιμοποιήσουμε, αραιώνουμε με μισό φλιτζάνι νερό, από το βράσιμο των ζυμαρικών, προσθέτοντας το λίγο-λίγο και ανακατεύοντας. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.