Ταχινάτος μους σοκολάτας

by sidagi.gr
447 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

700 γραμμάρια ταχίνι
2 φύλλα ζελατίνη
100 γραμμάρια ξύσμα κουβερτούρας
250 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
 

Εκτέλεση:

Εύκολο και γρήγορο γλύκισμα με απλά υλικά

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και προσθέτουμε το ταχίνι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιογενής η μάζα με μίξερ ή μπλέντερ χειρός για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, μετά τη λιώνουμε παίρνοντας λίγο από το μείγμα και την προσθέτουμε στην υπόλοιπη δόση ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αφήνουμε τη μους να κρυώσει τόσο, όσο να αρχίζει να πήζει. Ρίχνουμε το ξύσμα της κουβερτούρας στην κρέμα κι ανακατεύουμε ελαφρά.

Γεμίζουμε φορμάκια, μπολ ή ψηλά ποτήρια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά η μους μας. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει φορμάκια, ξεφορμάρουμε βουτώντας τα σε ζεστό νερό.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα