Υλικά:
Για 2-4 άτομα
700 γραμμάρια ταχίνι
2 φύλλα ζελατίνη
100 γραμμάρια ξύσμα κουβερτούρας
250 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο γλύκισμα με απλά υλικά
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και προσθέτουμε το ταχίνι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιογενής η μάζα με μίξερ ή μπλέντερ χειρός για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, μετά τη λιώνουμε παίρνοντας λίγο από το μείγμα και την προσθέτουμε στην υπόλοιπη δόση ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αφήνουμε τη μους να κρυώσει τόσο, όσο να αρχίζει να πήζει. Ρίχνουμε το ξύσμα της κουβερτούρας στην κρέμα κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Γεμίζουμε φορμάκια, μπολ ή ψηλά ποτήρια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά η μους μας. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει φορμάκια, ξεφορμάρουμε βουτώντας τα σε ζεστό νερό.