Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Ένα κιλό μοσχαρίσιο συκώτι
3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης ψιλοκομμένες
Αλεύρι
Λάδι
Ρίγανη
Αλάτι
Χυμός λεμόνι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο μεζεδάκι για να συνοδέψτε το ούζο σας
Κόβουμε το συκώτι και το πλένουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι ρίχνουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες ενώ αλευρώνουμε καλά το συκώτι και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τις πιπεριές και τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα αλλά χωρίς να μαυρίσει.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και του ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και λίγο λάδι, χυμό λεμονιού από το τηγάνισμα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μετά από δέκα λεπτά.