545
Υλικά:
Για 4-6 άτομα:
2 φύλλα σφολιάτας
180 γραμμάρια βούτυρο
1 μήλο πράσινο κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
180 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
300 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο σε μικρές λωρίδες
100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
60 γραμμάρια κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια σκληρό τυρί τριμμένο
1 κρόκο αυγού χτυπημένο
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Μια συνταγή πανεύκολη για αυτούς που λατρεύουν τη σφολιάτα!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, κατόπιν αλείφουμε ένα ταψί με το ¼ περίπου της ποσότητας του βουτύρου.
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας στη μέση σε σχήμα παραλληλόγραμμου και τοποθετούμε τα 2 φύλλα στο ταψί μας.
Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ σκεύος μαζί με το μήλο, τις σταφίδες, τα κάστανα, το κοτόπουλο και το αλατοπίπερο, και σοτάρουμε καλά.
Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν καλά έως ότου γίνουν τρυφερά και μειωθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με 2 κουταλιές της σούπας νερό και το ρίχνουμε μέσα στο σκεύος.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσουν τα υλικά.
Τέλος, τοποθετούμε τη γέμιση στο ταψί κατά μήκος της σφολιάτας και κλείνουμε με τα άλλα δύο φύλλα, το κάθε ένα ξεχωριστά.
Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πατάμε περιμετρικά και σφραγίζουμε τις άκρες του.
Αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.