Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κούπες κομπόστα ροδάκινο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 ποτηράκια κρασιού ρούμι ή κονιάκ
Χυμός από 2 πορτοκάλια ή μανταρίνια
1 κουταλιά κανέλα
μισή κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Γλυκά ψωμάκια για το πρωινό σας! Συνοδέψτε τα με το αγαπημένο σας ρόφημα!
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζετε σε πήλινη λεκάνη κάνοντας μια λακούβα στη μέση.
Ρίχνετε το λάδι καυτό στο αλεύρι και μετά όλα τα υλικά. Ανακατεύετε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός και ρίχνετε σε καλά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 60 λεπτά.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με ζεστό καφέ με σοκολάτα!