Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα spring rolls
1 πακέτο φύλλο για πίτες και γλυκά
400 γραμμάρια πράσο ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια διάφορα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα) πλυμένα και καλά στραγγισμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, με τα φύλλα τους
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγομαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα φρέσκο
200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
150 γραμμάρια ανθότυρο φρέσκο, θρυμματισμένο
1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γυάλισμα
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
Λαχταριστά και εύκολα spring rolls αλά Ελληνικά
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα στραγγίζουμε καλά.
Τα ψιλοκόβουμε και τα αλατίζουμε. Τα τρίβουμε με τα χέρια να ιδρώσουν και τα αφήνουμε έτσι για 15 λεπτά.
Τα στύβουμε σφιχτά να αποβάλλουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τα θρυμματισμένα τυριά και το μπέικον.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγετε σε μεγάλη επιφάνεια το φύλο για πίτες και το κόβετε σε κάθετε λωρίδες πάχους 4 εκ.
Με μια κουταλιά της σούπας γεμίζετε το κάθε κομμένο φύλλο με τη γέμιση και το τυλίγεται προσεκτικά σε ρολό ενώνοντας τις δύο άκρες του προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση.
Στη συνέχεια λαδώνετε ένα ταψάκι 28 εκ. και βάζετε τα spring rolls. Στη συνέχεια βουρτσίστε το μείγμα αυγού με ένα πινελάκι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά σε αντιστάσεις πάνω και κάτω.