Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το μείγμα καβουρόψιχας
1 συσκευασία στικ καβουρόψιχας
1 μικρό αγγουράκι κομμένο σε φέτες
1 τριμμένο καρότο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
1 πατάτα βρασμένη κομμένη σε κύβάκια (προαιρετικά)
3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
2 κουταλιές της σούπα μαγιονέζα
1 ½ κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά του γλυκού λάδι
1 κουταλιά του γλυκού ουίσκι
450 γραμμάρια φύλλο κρούστας
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
Για το γυάλισμα
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Για το μείγμα καβουρόψιχας
Ξεπαγώνουμε την καβουρόψιχα αν την είχαμε στην κατάψυξη. Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής κόβουμε σε μικρά κομματάκια την καβουρόψιχα, το αγγουράκι, τις πιπεριές και την βραστή πατάτα.
Για την πατάτα την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κύβους και την βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σως και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έπειτα ενώνουμε με τη σαλάτα και σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό και κάππαρη.
Για τα spring rolls
Ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη το μείγμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε καλά σε μπολ με το γάλα, το αυγό. Αλείφετε λίγο απ’ αυτό το μείγμα ένα ταψί (36×45 εκ.).
Ανοίγετε σε μεγάλη επιφάνεια το φύλο κρούστας και το κόβετε σε κάθετε λωρίδες πάχους 4 εκ.
Με μια κουταλιά της σούπας γεμίζετε το κάθε κομμένο φύλλο με τη γέμιση καβουρόψιχας και το τυλίγεται προσεκτικά σε ρολό ενώνοντας τις δύο άκρες του προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση.
Στη συνέχεια λαδώνετε ένα ταψάκι 28 εκ. και βάζετε τα spring rolls, παίρνετε από πάνω τους με ένα πινελάκι το μείγμα του αυγού και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά σε αντιστάσεις πάνω και κάτω.