Σπιτιό τυρί ρικότα

by sidagi.gr
276 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2  λίτρα πλήρες γάλα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε το δικό σας απαλό τυρί ρικότα με απλά υλικά και θα ξετρελαθείτε

Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα, βράζουμε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Λίγο πριν βράσει το γάλα, η επιφάνεια θα αρχίσει να αφρίζει. Ελέγξτε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο κατσαρόλας και αφού φτάσει τους 85 βαθμούς Κελσίου αφαιρείτε από την εστία.

Προσθέστε το ξίδι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Το μείγμα θα γίνει πηχτό τυρί σχεδόν αμέσως. Προσθέστε το αλάτι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε το μείγμα σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
Τοποθετείτε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ για να κρατάει τα υγρά.
Βάζετε πάνω από το σουρωτήρι το τουλουπάνι (τσάντιλα) και ρίχνετε το μείγμα του τυρού. Κλείνετε το τουλπάνι και αφήνετε άλλη μισή ώρα να κάτσει. Στραγγίζετε και το πιέζετε αρκετά για φύγουν όλα τα υγρά. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα