Σπιτικός ζωμός κρέατος

by sidagi.gr
673 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 1/2 κιλό κότσι μοσχαριού
10 φλιτζάνια τσαγιού νερό
λίγο σέλινο, 1 κρεμμύδι
1 καρότο, φύλλο δάφνης, μαϊντανό
πιπέρι ακοπάνιστο
 

Εκτέλεση:

Αν ο ζωμός έχει πολύ λίπος, αφήνετε να κρυώσει, αφαιρείτε από την επιφάνεια το παγωμένο λίπος και το ξανά ζεσταίνετε!

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια και τα βάζετε στην κατσαρόλα με το νερό και με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 2 1/2  έως 3 ώρες.

Έπειτα στραγγίζετε το ζωμό και τον σερβίρετε σε φλιτζάνια γαρνιρισμένο με φετάκια λεμονιού και κρουτόν (ψωμάκια τηγανισμένα με βούτυρο), με “μπατόν σαλέ” ή με κρακεράκια ή χρησιμοποιείτε το ζωμό για σούπα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα