Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 1/2 κιλό κότσι μοσχαριού
10 φλιτζάνια τσαγιού νερό
λίγο σέλινο, 1 κρεμμύδι
1 καρότο, φύλλο δάφνης, μαϊντανό
πιπέρι ακοπάνιστο
Εκτέλεση:
Αν ο ζωμός έχει πολύ λίπος, αφήνετε να κρυώσει, αφαιρείτε από την επιφάνεια το παγωμένο λίπος και το ξανά ζεσταίνετε!
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια και τα βάζετε στην κατσαρόλα με το νερό και με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 2 1/2 έως 3 ώρες.
Έπειτα στραγγίζετε το ζωμό και τον σερβίρετε σε φλιτζάνια γαρνιρισμένο με φετάκια λεμονιού και κρουτόν (ψωμάκια τηγανισμένα με βούτυρο), με “μπατόν σαλέ” ή με κρακεράκια ή χρησιμοποιείτε το ζωμό για σούπα.