Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Σπιτικό σιρόπι λεβάντας

Σπιτικό σιρόπι λεβάντας

by sidagi.gr
736 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνθη λεβάντας ψιλοκομμένα
μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Φτιάξτε ένα διαφορετικό σιρόπι για να γαρνίρετε τα γλυκά σας και όχι μόνο…

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήνετε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε το να κάτσει 30 λεπτά.

Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.
Ρίχνουμε σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε με καπάκια.
Δοκιμάστε το σιρόπι λεβάντας σε παγωτό, τάρτες φρούτων, λεμονάδα, τσάι ή κοκτέιλ.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα