Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνθη λεβάντας ψιλοκομμένα
μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Φτιάξτε ένα διαφορετικό σιρόπι για να γαρνίρετε τα γλυκά σας και όχι μόνο…
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήνετε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε το να κάτσει 30 λεπτά.
Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.
Ρίχνουμε σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε με καπάκια.
Δοκιμάστε το σιρόπι λεβάντας σε παγωτό, τάρτες φρούτων, λεμονάδα, τσάι ή κοκτέιλ.