Σπιτικό κέικ σοκολάτας

by sidagi.gr
854 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζάνι (112 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι 220 γραμμάρια καστανή ζάχαρη για γλυκά
1/2 φλιτζάνι 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο ή ξινόγαλα
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού 95 γραμμάρια σκόνη άγλυκο κακάο  
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Αφράτο σοκολατένιο κέικ για όλη την οικογένεια

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 35 εκ.
Στο κάδο του μίξερ, με την μέση ταχύτητα ανακατεύετε το βούτυρο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη ζάχαρη (καστανή – λευκή) και χτυπήστε περίπου για 3 λεπτά.

Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά. Στη συνέχεια, το γάλα και τη βανίλια.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί και ανακατέψτε τα.

Ρίχνετε το το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο κάδο του μίξερ και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Χύστε το μείγμα κέικ στην αλευρωμένη φόρμα. Ψήστε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω – 2 σκάλα για 50 – 60 λεπτά χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο ενδιάμεσα κατά το ψήσιμο. Τέλος αφήνετε το κέικ να  κρυώσει για περίπου 10 – 15 λεπτά και μετά σερβίρετε.

Σπιτικό κέικ σοκολάτας

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα