Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Πίτα του βοσκού με Flora

Πίτα του βοσκού με Flora

by sidagi.gr
333 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Για την πίτα
700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
200 γραμμάρια λουκάνικα χωριάτικα ψιλοκομμένα (χωρίς το εξωτερικό περίβλημα)
150 γραμμάρια Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 καρότο (σε κύβους)
1 πιπεριά Φλωρίνης (σε κύβους)
2 κλαδάκια σέλερι (ψιλοκομμένο)
1-2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
100 γραμμάρια Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
2 κρόκους αυγών
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
50 γραμμάρια λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
αλάτι, πιπέρι λευκό
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

H γνωστή σε όλους μας συνταγή “πίτα του βοσκού”  με βουτυρένιο πουρέ Flora γεμάτη απόλαυση για τους λάτρεις της πατάτας!

H γνωστή σε όλους μας συνταγή “πίτα του βοσκού”  με βουτυρένιο πουρέ Flora γεμάτη απόλαυση για τους λάτρεις της πατάτας!

Ζεσταίνουμε το Flora και σοτάρουμε πολύ ελαφρά το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σέλερι, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβολιάσει ο κιμάς.
“Σβήνουμε” με το κρασί και ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, τη σόγια σος και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να μαγειρευτεί. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.

Παράλληλα βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Τις πολτοποιούμε στον μύλο των λαχανικών και τις ανακατεύουμε με το Flora, το τριμμένο τυρί (κρατάμε λίγο για το τέλος), τους κρόκους των αυγών, ανάλογο αλατοπίπερο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Στρώνουμε τον κιμά σε πυρίμαχο σκεύος και τον καλύπτουμε με τον πουρέ. Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια στον πουρέ και τον πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και το λιωμένο Flora. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να κάνει ο πουρές μια ωραία κρούστα.  

Tips
Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε τον πουρέ σε κορνέ και να τον τοποθετήσετε πάνω από τον κιμά σε ροζέτες.
Για μεγαλύτερη νοστιμιά μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά κι άλλα λαχανικά όπως: κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.ο.κ.

Της Αντωνίας Κατή
(food stylist & συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)

Προετοιμασία: 1 ώρα
Ψήσιμο: 45 – 50 λεπτά

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα