Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αράπικα φιστίκια
1 1/2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση:
Απλώστε το πάνω σε φρέσκο ψωμί και απολαύστε το
Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια στο μούλτι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί θρυμματιστούν, 5-7 λεπτά. Ρίχνετε το λάδι και τη βανίλια στο μούλιτι συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός περίπου 5 λεπτά.
Μπορείτε να ρίξετε περισσότερο ελαιόλαδο αν χρειαστεί. Κλείνετε το μούλτι, προσθέστε το μέλι, και ανακατέψτε πάλι με το την μούλτι μέχρι να γίνει λείο.
Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για μια εβδομάδα, ή στο ψυγείο σε καλά σφραγισμένο δοχείο.