Home Συνταγές ΜαγειρικήςΣάλτσες Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας

Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας

by sidagi.gr
391 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

3 κλωναράκια βανίλιας
1 κούπα βότκα ή ρούμι ή μπέρμπον

Εκτέλεση:

Είναι μια πολύ απλή συνταγή για να φτιάξτε εκχύλισμα βανίλιας

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κάνετε μια τομή σε 1 από τις βανίλιας που να αρχίζει 2, 5 εκατοστά από το τέλος και συνεχίζει κατά μήκος με το υπόλοιπο της βανίλιας.
Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες 2 βανίλιες.

Τοποθετήστε τις βανίλιες σε ένα γυάλινο αεροστεγώς δοχείο χωρητικότητας 1 λίτρου με καπάκι που κλίνει αεροστεγώς.
Προσθέστε τη βότκα ή ρούμι ή μπέρμπον και σπρώξτε τα προς τον πάτο του δοχείου τις βανίλιες να βυθιστούν καλά.

Σφραγίστε το βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 1 μήνα, ανακινώντας μια φορά την εβδομάδα.
Το εκχύλισμα φυλάσσεται για ένα έτος. Μπορείτε να διατηρήσετε πιο έντονο το άρωμα της βανίλιας αντικαθιστώντας τα κλωναράκια βανίλιας κάθε 3 ή 6 μήνες. Το υγρό της βανίλιας δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα