Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 κλωναράκια βανίλιας
1 κούπα βότκα ή ρούμι ή μπέρμπον
Εκτέλεση:
Είναι μια πολύ απλή συνταγή για να φτιάξτε εκχύλισμα βανίλιας
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κάνετε μια τομή σε 1 από τις βανίλιας που να αρχίζει 2, 5 εκατοστά από το τέλος και συνεχίζει κατά μήκος με το υπόλοιπο της βανίλιας.
Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες 2 βανίλιες.
Τοποθετήστε τις βανίλιες σε ένα γυάλινο αεροστεγώς δοχείο χωρητικότητας 1 λίτρου με καπάκι που κλίνει αεροστεγώς.
Προσθέστε τη βότκα ή ρούμι ή μπέρμπον και σπρώξτε τα προς τον πάτο του δοχείου τις βανίλιες να βυθιστούν καλά.
Σφραγίστε το βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 1 μήνα, ανακινώντας μια φορά την εβδομάδα.
Το εκχύλισμα φυλάσσεται για ένα έτος. Μπορείτε να διατηρήσετε πιο έντονο το άρωμα της βανίλιας αντικαθιστώντας τα κλωναράκια βανίλιας κάθε 3 ή 6 μήνες. Το υγρό της βανίλιας δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσετε.