Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τα νιόκι πατάτας
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα κρόκοι αυγών
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 φυλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα μανιταριών με κοτόπουλο
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα λευκά ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
2 ντομάτες τριμμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι ζωμό κρέατος από κύβο ή σούπα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτικά νιόκι πατάτας και συνοδέψτε τα με σάλτσα μανιταριών
Για το νιόκι πατάτας
Βράζετε τις πατάτες με το φλούδι, να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά. Τις βγάζετε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα. Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να πάρετε μια λεία ζύμη.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ περίπου. Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ, τα οποία περνάτε από τις μύτες ενός πιρουνιού για να κάνετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις και βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει με αλάτι.
Όταν τα νιόκι αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνειά είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Για τη σάλτσα μανιταριών με κοτόπουλο
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το τηγανίζετε μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μέσα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο.
Προσθέτετε και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι. Το σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό, τη τριμμένη ντομάτα, πάπρικα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Σιγοβράζεται για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε τη σάλτσα με τα νιόκι.