Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

by sidagi.gr
518 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό χταπόδι
500 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι
2 κρεμμύδια ξερά
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
4 δαφνόφυλλα
250 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκιες ντομάτες ανάλογης ποσότητας
3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε λαχταριστό χταπόδι με σάλτσα ντομάτας και κοφτό μακαρονάκι στην κατσαρόλα

Πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μετά ρίχνουμε το κρασί, τα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν μέχρι το χταπόδι να γίνει μαλακό για περίπου 30 λεπτά. Όταν βράσει το χταπόδι, συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Όταν το φαγητό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε με την κουτάλα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Ύστερα από 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι τρώγεται ζεστό ή κρύο.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα