Υλικά:
Για 2 άτομα
1 / 2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 αυγά, χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρέμα κάστανου
1 / 2 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 / 2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της επιλογής σας
Εκτέλεση:
Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά!
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα αυγά και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κρέμα κάστανου και 1 / 2 φλιτζάνι νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ ενσωματώστε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το αυγό. Ζυμώστε για 10 λεπτά και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Κόψτε μια χούφτα ζύμη και με έναν πλάστη, ρολό 6 εκατοστών φαρδιές λωρίδες. Χρησιμοποιήστε μια μηχανή ζυμαρικών, αν έχετε.
Αφήστε να στεγνώσει για 30 λεπτά με μια μουσκεμένη πετσέτα από πάνω. Κόψτε σε μακριές λωρίδες τα ζυμαρικά 1 / 4 εκ.
Προσθέστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και υψηλή θερμοκρασία.
Βράζουμε για 5 λεπτά. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με την σάλτσα κάστανου, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τυρί, αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.