Σπαράγγια με παρμεζάνα

by sidagi.gr
503 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου  1 κιλό
2 κουταλιά της σούπας από τα πιο εκλεκτά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού – τριμμένο φλούδα λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με απλά υλικά για όλες τις ώρες

Προετοιμάστε τα σπαράγγια πλένοντάς τα καλά και κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος.
Κόβουμε τα σπαράγγια σε πάχος 4 εκ.

Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα τρόπο μισό με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα σπαράγγια και μειώνουμε την θερμότητα ελαφρώς να σιγοβράσει. Μισοβράζουμε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.

Αδειάστε το ζεστό νερό. Ενώ τα σπαράγγια είναι ακόμα ζεστά, βάζετε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, παρμεζάνα, και φλούδα λεμονιού. Αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα