Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
2 κουταλιά της σούπας από τα πιο εκλεκτά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού – τριμμένο φλούδα λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Προετοιμάστε τα σπαράγγια πλένοντάς τα καλά και κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος.
Κόβουμε τα σπαράγγια σε πάχος 4 εκ.
Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα τρόπο μισό με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα σπαράγγια και μειώνουμε την θερμότητα ελαφρώς να σιγοβράσει. Μισοβράζουμε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.
Αδειάστε το ζεστό νερό. Ενώ τα σπαράγγια είναι ακόμα ζεστά, βάζετε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, παρμεζάνα, και φλούδα λεμονιού. Αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.