Υλικά:
Για 4-6 άτομα
150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
100 γραμμάρια φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι καβουρδισμένο κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινο τσίλι
1 φλιτζάνι έξτρα ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
Εκτέλεση:
Δροσερή και καλοκαιρινή μακαρονάδα για όλες τις ώρες
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και μετά σταγγίζετε.
Στο μπλέντερ ανακατέψτε τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό, το σκόρδο, τα κουκουνάρια και νιφάδες τσίλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σιγά-σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο και να συνεχίσει το ανακάτεμα μέχρι να γίνει πολτός. Μεταφορά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατέυετε τα μακαρόνια με το πέστο και σερβίρετε.