Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
20 μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
225 γραμμάρια μακαρόνια
½ φλιτζάνι τυρί κατσικίσιο τριμμένο
½ φλιτζάνι γάλα
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή εστία μέχρι το κρεμμύδι γίνει διάφανο.
Στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
Αλατίστε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή εστία μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή εστία. Αφήνετε στην άκρη.
Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίξτε.
Βάλτε το τηγάνι πίσω στην εστία και ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα μανιταριών.
Προσθέστε το θρυμματισμένο τυρί και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Ψεκάστε το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το μαϊντανό και σερβίρετε.