Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
1 κούπα φρέκο ή κατεψυγμένο αρακά
1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος
1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα
1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο
150 γραμμάρια σολομό κομμένο σε φέτες
αλάτι
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με απλά υλικά για το μεσημεριανό σας γεύμα
Βαζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 10 λεπτά. Στραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, και το σολομό ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το σολομό,προσθέτετε στο τηγάνι τον αρακά και τα σπαγγέτι. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.