Home Γλυκά Berry clafoutis

Berry clafoutis

by sidagi.gr
0 σχόλιο 34 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

βούτυρο όσο θέλετε
1 κιλό μούρα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά ένα ζουμερό και αφράτο γλύκισμα για το ξεκίνημα της ημέρας

Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα πλυμένα μούρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρα, αλεύρι, γάλα, αλάτι, βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ’ τα μούρα και ανακινούμε λίγο.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα “πέσει” τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.
Σερβίρουμε με βούτυρο και παγωτό μπισκότο κρέμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα