Σπαγγέτι με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας

by sidagi.gr
607 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

350 γραμμάρια μακαρόνια για σπαγγέτι
400 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα
300 γραμμάρια γαρίδες κατεψυγμένες – καθαρισμένες
350 γραμμάρια ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κυταλιές σούπας ελαιόλαδο
5 κλοναράκια βασιλικό
Ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Υπέροχο πιάτο με άρωμα θάλασσας για όλες τις ώρες με απλά υλικά

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες με το σκόρδο, τις γαρίδες , λάδι και ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και , και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε.

Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα του ψαρά μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα