Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 συσκευασία σπαγγέτι Fytro με σόγια Fytro
100 γραμμάρια κιμά σόγιας Fytro
100 γραμμάρια ξερό ψωμί
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
1/2 ματσάκι δυόσμος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πρέζα ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα ή και τα δύο
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή μακαρονάδα με κιμά σόγιας Fytro για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και όχι μόνο…
Μουλιάζουμε τον κιμά σόγιας Fytro μέχρι να μαλακώσει για περίπου 30 λεπτά σε μπολ με αρκετό νερό και μετά στύβουμε τον κιμά σόγιας Fytro με τα χέρια μας.
Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι ανακατεύουμε το ψωμί με τον μαϊντανό, τον μισό δυόσμο, το μισό κρεμμύδι και το μισό σκόρδο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μαζί με τον κιμά σόγιας Fytro σε μια λεκάνη ,προσθέτουμε την σόγια σος, την μίση ρίγανη, το βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το τυρί ,το αλεύρι και το αυγό. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε για μίση ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.
Τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο, μόλις ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στο λάδι ,στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη, την ρίγανη, τον δυόσμο χωρίς να τον κόψουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 20 με 25 λεπτά).
Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά αφαιρούμε τον δυόσμο, ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα σκεπάζουμε με την σάλτσα.
Συγχρόνως σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι Fytro με σόγια Fytro για 10 – 12 λεπτά και μετά σουρώνουμε.
Αφήνουμε δέκα λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε με τα σπαγγέτι Fytro με σόγια Fytro μαζί με κεφτεδάκια από τον κιμά σόγιας Fytro.