Σπανακόπιτα με φέτα και ζυμήθρα Ήπειρος

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

800 γραμμάρια σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο (ψιλοκομμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκιαΣπανακόπιτα με φέτα και ζυμήθρα Ήπειρος
1 κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη)
2 αβγά
200 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
150 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
8 φύλλα κρούστας εμπορίου

Εκτέλεση:

Λαχταριστή σπανακόπιτα με πλούσια γεύση και ζυμήθρα Ήπειρος

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και σοτάρουμε ελαφρά. Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.  Στη συνέχεια σοτάρουμε το σπανάκι για λίγη ώρα μέχρι να μαραθεί. Το σπανάκι πρέπει προηγουμένως να το έχουμε πλύνει καλά και να το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.

Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο μάραθο, τη φέτα με τη ζυμήθρα ΄Ηπειρος και ανακατεύοντας καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα – ένα.

Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά.
Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (2 σκάλα) για 45 λεπτά περίπου.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα